Παναγιώτης Άγριος Sensei 5o Dan Aikikai

697 33 81 917


Ο Παναγιώτης Άγριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό κάνοντας πυγμαχία, ενώ η πρώτη του επαφή με το χώρο των πολεμικών τεχνών ήταν με το judo σε ηλικία 17 ετών. Αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου, μαθήτευσε κοντά στον Αθανάσιο Καπαρό.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην συντήρηση αρχαιοτήτων και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αρχίζει την ενασχόληση του στην τέχνη του Aikido. Η διαφορετικότητα του aikido σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα είχε κάνει, τον οδηγεί στο να ασκείται εντατικά με αυτό. Λίγο πριν γίνει κάτοχος της μαύρης ζώνης πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Ιαπωνία και παραμένει εσώκλειστος μαθητής του Kazuo Igarashi Sensei. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχει ήδη καταλάβει το πόσο καθοριστικό ήταν για αυτόν το ταξίδι και αποφασίζει ότι θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το Aikido.

Διαβάστε περισσότερα…

Γιώργος Αλέσιος, 3o Dan Aikikai


Ο Γιώργος Αλέσιος γεννήθηκε το 1975. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ξεκίνησε με την ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη από το 1984 έως 1986, έκτοτε ασχολήθηκε και με άλλες πολεμικές τέχνες για να καταλήξει τελικά στο Αikido.

Από το 2004 προπονείται συστηματικά στην τέχνη του Aikido στην οποία κατέχει τον βαθμό του 3ου Dan. Παράλληλα μαθήτευσε στην τέχνη του Judo κοντά στο Sensei Αθανάσιο Καπαρό, όπου και απόκτησε τον βαθμό του 1ου Dan.

Σήμερα προπονείται στο Athens Bushido Center και διδάσκει στο Shuren Dojo.

Ραφαήλ Πρίφτη Fukushidoin, 3o Dan Aikikai


Ο Ραφαήλ Πρίφτης γεννήθηκε το 1989 και από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες. Ασχολείται με το Aikido τα τελευταία 7 χρόνια, μια τέχνη που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή, και κοντά στον sensei Παναγιώτη Άγριο έφτασε στον βαθμό του Nidan (2o Dan) Aikikai.

Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος Fukushidoin, βαθμός που πιστοποιεί την δυνατότητα να είναι βοηθός εκπαιδευτή σε διεθνές επίπεδο αλλά και να διδάσκει σε σχολές που ανήκουν στον κύκλο του UAD.

Παράλληλα προπονείται στην Ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Γιάννης Κουρουτίδης, 2o Dan Aikikai


Γεννήθηκε το 1973 και ασχολήθηκε από νωρίς με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο, το γυμναστήριο, το μπάσκετ και το πινκ-πονκ. Τον κέρδισε όμως η τέχνη του aikido. Ασχολείται με αυτό περίπου 7 χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Πάνου Άγριου με τον οποίο συνεργάστηκε στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. για την εκμάθηση aikido στις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Ο Γιάννης είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και κατέχει το 2ο Dan (nidan) Aikikai ενώ παράλληλα προπονείτε στην Ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, 1o Dan Aikikai


Ο Δημήτρης από μικρός είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τα αθλήματα ανοικτού στίβου. Η πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες πραγματοποιήθηκε αρκετά αργότερα, το 2007 σε ηλικία 25 ετών κατά την διάρκεια της Διδακτορικής του Διατριβής, όταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, Στέλιος Κώτσιος, παρέδιδε μαθήματα Aikido στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου ΑΘηνών. Από την πρώτη του επαφή με το τατάμι λάτρεψε την τέχνη η οποία αποτελεί από τότε για αυτόν, τρόπο ζωής. Το 2011 επισκέφθηκε το dojo του sensei Παναγιώτη Άγριου (Athens Bushido Center – ABC) όπου και προπονείται μέχρι σήμερα συστηματικά. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του στο ABC dojo απέκτησε τον τίτλο του fukushidoin, και τον Μάιο του 2015 τον αναγνωρισμένο βαθμό shodan. Ο sensei Παναγιώτης Άγριος έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στον Δημήτρη, την σπάνια ευκαιρία να τον συνοδεύει ως jyoshu στα διεθνή και εθνικα σεμινάρια του αλλά και στις διάφορες σχολές, πλέον του ABC, όπου παραδίδει μαθήματα Aikido.

Ion Florea Manica, 1ο Dan Aikikai


O Ion Florea Manica γεννήθηκε το 1975. Το judo αποτέλεσε την πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες, ενώ αργότερα γνώρισε το aikido. Η πρώτη κιόλας φορά ήταν αρκετή για να καταλάβει ότι το aikido ήταν διαφορετικό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τέχνη είχε δοκιμάσει έως τότε και έτσι αποφάσισε να το ακολουθήσει. Μέσα στα 5 επόμενα χρόνια, χάρη στην εντατική προπόνηση στο Athens Bushido Center πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη και έλαβε το βαθμό του Shodan (1o Dan). Παράλληλα, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το Σχολείο εκπαιδευτών και έγινε Fukushidoin. Έκτοτε προπονείται και συμβάλλει στην ανάπτυξη του aikido στο Athens Bushido Center.

Χαλαρής Κωνσταντίνος, 2ο Dan Aikikai


Ο Χαλαρής Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1989 ασχολήθηκε από νωρίς με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το μπάσκετ, κολύμβηση και Πόλο . Η πρώτη επαφή με τον χώρο τον πολεμικών τεχνών έγινε με το Aikido oπου αμέσως διέκρινε σε αυτό μια τέχνη εκλεπτυσμένη με μεγάλο εύρος δυνατοτήτων . Ασχολείται με το Aikido τα τελευταία 6 χρόνια, και έφτασε στον βαθμό του Sodan (2o Dan) Aikikai. Παράλληλα προπονείται στην Ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Γιώργος Κανελλόπουλος, 1ο Dan Aikikai


O Γιώργος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1975 . Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται με το Aikido στο Athens bushido center . To 2019 μετά από εξετάσεις του απονεμήθηκε το 1ο Dan aikikai .

Φλώρα Παναγιώτου


Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Της αρέσουν ο χορός και τα ταξίδια. Ξεκίνησε να μαθαίνει Aikido το 2016.

Mιχάηλ Ζαπσής


Ο Μιχαήλ Ζάπσης γεννήθηκε το 1980 και ασχολήθηκε από νωρίς με αθλητισμό,με αθλήματα όπως την έλληνορωμαική πάλη,  τζούντο, sambo. Συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες σε αυτά τα αθλήματα μέχρι να έρθει σε επαφή με το aikido  Ή πρώτη του επαφή με το αικίντο έγινε το 1994, και πραγματικά  ενθουσιασμός  από την τέχνη αυτή αποφάσισε να την ακολουθήσει . Στην πορεία του έχει προπονηθεί σε  αρκετές  σχολές αικίντο μέχρι να καταλήξει στο Athens Bushido Center το 2018, όπου προπονείται συστηματικά εώς τώρα  ! Το 2022  έφτασε στον βαθμό του Shodan (1o Dan) Aikikai.