Yudansha

Παναγιώτης Άγριος Sensei 4o Dan Aikikai

697 33 81 917


Ο Παναγιώτης Άγριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό κάνοντας πυγμαχία, ενώ η πρώτη του επαφή με το χώρο των πολεμικών τεχνών ήταν με το judo σε ηλικία 17 ετών. Αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου, μαθήτευσε κοντά στον Αθανάσιο Καπαρό.

Κατέχει το 4ο dan στην τέχνη του Aikido, με την οποία ασχολείτε επαγγελματικά και διδάσκει τόσο στο dojo του, Athens Bushido Center, όσο και σε άλλες συνεργαζόμενες σχολές.

Παράλληλα προπονείτε στην παλαιότερη ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, το Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Διαβάστε περισσότερα…

Γιώργος Αλέσιος, 3o Dan Aikikai


Ο Γιώργος Αλέσιος γεννήθηκε το 1975. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ξεκίνησε με την ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη από το 1984 έως 1986, έκτοτε ασχολήθηκε και με άλλες πολεμικές τέχνες για να καταλήξει τελικά στο Αikido.

Από το 2004 προπονείται συστηματικά στην τέχνη του Aikido στην οποία κατέχει τον βαθμό του 3ου Dan. Παράλληλα μαθήτευσε στην τέχνη του Judo κοντά στο Sensei Αθανάσιο Καπαρό, όπου και απόκτησε τον βαθμό του 1ου Dan.

Σήμερα προπονείται στο Athens Bushido Center και διδάσκει στο Shuren Dojo.

Ραφαήλ Πρίφτη Fukushidoin, 2o Dan Aikikai


Ο Ραφαήλ Πρίφτης γεννήθηκε το 1989 και από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες. Ασχολείται με το Aikido τα τελευταία 7 χρόνια, μια τέχνη που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή, και κοντά στον sensei Παναγιώτη Άγριο έφτασε στον βαθμό του Nidan (2o Dan) Aikikai.

Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος Fukushidoin, βαθμός που πιστοποιεί την δυνατότητα να είναι βοηθός εκπαιδευτή σε διεθνές επίπεδο αλλά και να διδάσκει σε σχολές που ανήκουν στον κύκλο του UAD.

Παράλληλα προπονείτε στην Ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Γιάννης Κουρουτίδης, 2o Dan Aikikai


Γεννήθηκε το 1973 και ασχολήθηκε από νωρίς με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο, το γυμναστήριο, το μπάσκετ και το πινκ-πονκ. Τον κέρδισε όμως η τέχνη του aikido.

Ασχολείται με αυτό περίπου 7 χρόνια, υπό την καθοδήγηση του Πάνου Άγριου με τον οποίο συνεργάστηκε στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. για την εκμάθηση aikido στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Ο Γιάννης είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και κατέχει το 2ο Dan (nidan) Aikikai ενώ παράλληλα προπονείτε στην Ιαπωνική τέχνη ξιφασκίας, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu.

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, 1o Dan Aikikai


Ο Δημήτρης από μικρός είχε ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τα αθλήματα ανοικτού στίβου. Η πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες πραγματοποιήθηκε αρκετά αργότερα, το 2007 σε ηλικία 25 ετών κατά την διάρκεια της Διδακτορικής του Διατριβής, όταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, Στέλιος Κώτσιος, παρέδιδε μαθήματα Aikido στο Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου ΑΘηνών.

Από την πρώτη του επαφή με το τατάμι λάτρεψε την τέχνη η οποία αποτελεί από τότε για αυτόν, τρόπο ζωής. Το 2011 επισκέφθηκε το dojo του sensei Παναγιώτη Άγριου (Athens Bushido Center – ABC) όπου και προπονείται μέχρι σήμερα συστηματικά. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του στο ABC dojo απέκτησε τον τίτλο του fukushidoin, και τον Μάιο του 2015 τον αναγνωρισμένο βαθμό shodan.

Ο sensei Παναγιώτης Άγριος έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια στον Δημήτρη, την σπάνια ευκαιρία να τον συνοδεύει ως jyoshu στα διεθνή και εθνικα σεμινάρια του αλλά και στις διάφορες σχολές, πλέον του ABC, όπου παραδίδει μαθήματα Aikido.

Βαγγέλης Μακρής , 1o Dan


Ο Ευάγγελος Μακρής γεννήθηκε στον Υμηττό Αττικής το 1968,από μικρός είχε κλίση στις πολεμικές τέχνες , έτσι το 1983 γράφτηκε στην σχολή του Master Leong-Lee Fu Back Shoalin Eagle Claw System στην περιοχή του ζωγράφου . Για πολλά χρόνια ακολούθησε το συγκεκριμένο στυλ, θέλοντας να ειδικευτεί στην αυτοάμυνα πιο συγκεκριμένα γνώρισε τον Sensei Μάριο Κοντοζή 5 Dan Shotokan Karate και πρωτοστάτη της τέχνης της σύλληψης Taiho Jutsu κάτοχο 5 Dan.
Μαζί με τον Κοντοζή κάθισε πολλά χρόνια ο Ευάγγελος Μακρής, και εκπαιδεύτηκε στο karate και το Taiho Jutsu. Από το 2014 διδάσκει την συγκεκριμένη τέχνη σε δυο dojo των Αθηνών . Από το 2013 επίσης τον κέρδισε η τέχνη του aikido, αφού η υλη του Taiho Jutsu εμπεριέχει πολλές τεχνικές από την τέχνη του Aikido.
Ως μαθητής του Μάκη Ποτήρι 4 Dan aikikai και στην συνεχεία του Κωνσταντίνου Μάριου 5 Dan δίνοντας εξετάσεις στον τελευταίο τον Απρίλιο του 2017 παίρνει την μαύρη ζώνη και 1 Dan . Από τις αρχές του 2018 και υπό την εποπτεία του Sensei Άγριου Παναγιώτη 4 Dan aikikai και ιδρυτή των United Aikido Dojos , ο Ευάγγελος Μακρής είναι του και εκπαιδευτής στο Tenjin Aikido dojo στον Υμηττό όπως επίσης και στο Southern Judo Academy Vacatasis dojo μαζί με τον δάσκαλο του Άγριο Παναγιώτη στον ‘Αλιμο Αττικής

Τηλεπικοινωνίας 6934025383

Ion Florea Manica, 1ο Dan Aikikai


O Ion Florea Manica γεννήθηκε το 1975. Το judo αποτέλεσε την πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες, ενώ αργότερα γνώρισε το aikido. Η πρώτη κιόλας φορά ήταν αρκετή για να καταλάβει ότι το aikido ήταν διαφορετικό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη τέχνη είχε δοκιμάσει έως τότε και έτσι αποφάσισε να το ακολουθήσει.

Μέσα στα 5 επόμενα χρόνια, χάρη στην εντατική προπόνηση στο Athens Bushido Center πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη και έλαβε το βαθμό του Shodan (1o Dan). Παράλληλα, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το Σχολείο εκπαιδευτών και έγινε Fukushidoin. Έκτοτε προπονείται και συμβάλλει στην ανάπτυξη του aikido στο Athens Bushido Center.