Παναγιώτης Άγριος Sensei

+30 697 33 81 917


Ο Παναγιώτης Άγριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό κάνοντας πυγμαχία, ενώ η πρώτη του επαφή με το χώρο των πολεμικών τεχνών ήταν με το judo σε ηλικία 17 ετών. Αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου, μαθήτευσε κοντά στον Αθανάσιο Καπαρό.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην συντήρηση αρχαιοτήτων και την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αρχίζει την ενασχόληση του στην τέχνη του Aikido. Η διαφορετικότητα του aikido σε σχέση με ό,τι μέχρι τώρα είχε κάνει, τον οδηγεί στο να ασκείται εντατικά με αυτό. Λίγο πριν γίνει κάτοχος της μαύρης ζώνης πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Ιαπωνία και παραμένει εσώκλειστος μαθητής του Kazuo Igarashi Sensei. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχει ήδη καταλάβει το πόσο καθοριστικό ήταν για αυτόν το ταξίδι και αποφασίζει ότι θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το Aikido.

Παράλληλα μαθαίνει την ιαπωνική γλώσσα προκειμένου να έρθει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα και τον επόμενο χρόνο επισκέπτεται ξανά την Ιαπωνία. Γνωρίζοντας καλύτερα τον ιαπωνικό πολιτισμό επικεντρώνει τις προσπάθειες του να έρθει σε επαφή και να γίνει μαθητής της παλαιότερης σχολής ιαπωνικής ξιφασκίας το Katori shinto ryu . Τελικά και έπειτα από προσπάθειες χρονών καταφέρνει τελικά να αρχίσει την μαθητεία του κάτω από την επίβλεψη του Erik Louw Menkyo katori , Holland shidosha με τον οποίο συνδέεται η σχολή μας απευθείας με τον Otake Risuke sensei μοναδικό εκπρόσωπο της τέχνης σήμερα.

Τον Οκτώβριο του 2014 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας παρουσία του Nobutoshi Otake sensei παίρνει τον παραδοσιακό όρκο αίματος keppan και επίσημα πλέον ανήκει στη οικογένεια του Katori shinto ryu.

Διαθέτει επίσης τον βαθμό του Master Usui Reiki και είναι εκπαιδευτής του εθελοντικού προγράμματος εκμάθησης Aikido του ΚΕ.Θ.Ε.Α στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Οργανωτική & Διοικητική Εμπειρία

 • ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΟΥ KATORI SHINTO
  RYU “SHIDOSHA” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ SHINBUKAN DOJO ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
 • ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ UNITED AIKIDO DOJOS ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
  ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ
  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ (Αναγνωρισμένος οργανισμός από το Αikiκαι foundation Japan ).
 • ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ HELLENIC AIKIDO PARTNERSHIP ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ
  ΔΙΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ AIKIDO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2008
 • ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ AIKIDO WORLD ALLIANCE ΓΙΑ
  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2015.

Γιώργος Αλέσιος

+30 693 91 57 359


Ο Γιώργος Αλέσιος γεννήθηκε το 1975. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ξεκίνησε με την ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα πάλη από το 1984 έως 1986, έκτοτε ασχολήθηκε και με άλλες πολεμικές τέχνες για να καταλήξει τελικά στο Αikido. Από το 2004 προπονείται συστηματικά στην τέχνη του Aikido στην οποία κατέχει τον βαθμό του 3ου Dan.
Παράλληλα μαθήτευσε στην τέχνη του Judo κοντά στο Sensei Αθανάσιο Καπαρό, όπου και απόκτησε τον βαθμό του 1ου  Dan. Σήμερα προπονείται στο Athens Bushido Center και διδάσκει στο Shuren Dojo.

Ραφαήλ Πρίφτη Fukushidoin

+30 694 65 99 557


Ο Ραφαήλ Πρίφτης γεννήθηκε το 1989 και από νεαρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον στις πολεμικές τέχνες. Ασχολείται με το Aikido τα τελευταία 7 χρόνια, μια τέχνη που τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή, και κοντά στον sensei Παναγιώτη Άγριο έφτασε στον βαθμό του Nidan (2o Dan) Aikikai.

Του έχει απονεμηθεί ο τίτλος Fukushidoin, βαθμός που πιστοποιεί την δυνατότητα να είναι βοηθός εκπαιδευτή σε διεθνές επίπεδο αλλά και να διδάσκει σε σχολές που ανήκουν στον κύκλο του UAD.

Ο Ραφαήλ είναι βοηθός εκπαιδευτής στο Athens Bushido Center και εκπαιδευτής στο Masagatsu Dojo.