shades of budo
Η γυναίκα του Καίσαρα
14/05/2017
Petteri Sillenious 6 dan shihan seminar
Σεμινάριο με τον Petteri Silenious 6 dan shihan
19/06/2017

Ημέρα γνωριμίας με το Shiatsu

japanese-culture-days-shiatsu-2017

Τo Athens Bushido Center ως φορέας πολιτισμού και προώθησης της ιαπωνικής κουλτούρας γενικότερα, ανακοινώνει ότι το διάστημα 2017-2018, στo πλαίσιo εξοικείωσης του κοινού με την ιαπωνική κουλτούρα, θα ξεκινήσει κάθε τρίμηνο δωρεάν εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό. Οι εκδηλώσεις αυτές με την ονομασία “Μέρες ιαπωνικού πολιτισμού” θα κορυφωθούν το 2018 με τον εορτασμό της συμπλήρωσης 10 χρονών του Athens Bushido Center.

H ομάδα του Athens Bushido Center ξεκίνα αυτές τις δράσεις με διπλό σκεπτικό: αφενός ελπίζοντας αυτές οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τη δημιουργία περαιτέρω δεσμών μεταξύ των ομάδων που εξασκούν γενικότερα ιαπωνικές, πολεμικές και μη, τέχνες και αφετέρου να δείξει στον κόσμο ότι τόσο οι πολεμικές τέχνες ΄σοο και οι Καλές Τέχνες τις Ιαπωνίας δεν απέχουν τόσο όσο νομίζουν από τη δική μας κουλτούρα. Αυτό που θα γίνει εμφανές στους συμμετέχοντες είναι ότι διακατέχονται από τις ίδιες βασικές αρχές: αφοσίωση, συγκέντρωση, σεβασμό σε αυτό που κάνουμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιαπωνία αρκετοί δάσκαλοι πολεμικών τεχνών ασκούνται επίσης σε διαφορές άλλες τέχνες όπως η καλλιγραφία, η τελετή του τσαγιού κλπ.

Οι “Μέρες ιαπωνικού πολιτισμού” θα ξεκινήσουν στις 2 Ιούλιου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 πμ με αντικείμενο το Shiatsu. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα εχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ιστορικά και πρακτικά στοιχεία σχετικά με το Shiatsu, να κάνετε μια μικρή πρακτική εξάσκηση, καθώς και ερωτήσεις σχετικά με ό,τι άλλο θα θέλατε να μάθετε σχετικά με την τέχνη του Shiatsu. Σας περιμένουμε να γνωρίσουμε μαζί την Ιαπωνία μέσα από μια άλλη οπτική!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.