[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Ηθική Χάρτα” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_separator][vc_column_text]Στα United Aikido Dojos πιστεύουμε ότι η ενασχόληση ενός ανθρώπου με τις πολεμικές τέχνες πρέπει να συμβαδίζει με την πνευματική του ανάπτυξη.

Έτσι δημιουργήσαμε την Hθική χάρτα λειτουργίας του οργανισμού μας που βασίστηκε πάνω σε θεμελιώδεις αρχές ηθικής δεοντολογίας.

Ακολουθώντας αυτές τις ηθικές αρχές δεν εξασφαλίζουμε μόνο την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη των UAD, αλλά και του ιδίου του ατόμου που συμμετέχει σε αυτά.

Οι αρχές μας είναι :

Ενότητα

Πέρα από την τεχνική αρτιότητα που επιδιώκει ένας ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες, θα πρέπει να γνωρίζει και να αποζητά την αρμονία μέσα από την εξάσκησή του σε αυτές. Άμεση προτεραιότητα της ομάδας μας η οποία προσδιορίζεται και μέσα από το όνομά μας («UNITED») είναι να εμφυσήσουμε την αναζήτηση τόσο της εσωτερικής όσο και της συλλογικής ενότητας των μελών που την απαρτίζουν. Αυτή είναι η ιδεολογική μας βάση και η πηγή δύναμης της ομάδας μας!

Υπευθυνότητα

Η γνώση αλλά και η δύναμη φέρνουν πάντα μαζί τους μεγάλη ευθύνη. Για το λόγο αυτό ο κάθε ασκούμενος στις σχολές που μας απαρτίζουν πρέπει να είναι εκτός από μαθητής ή δάσκαλος και ένας πολύτιμος βοηθός για τους υπόλοιπους ασκούμενους. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους:

  • Είναι υπεύθυνος για την ομαλή πρόοδο του συνόλου.
  • Είναι υπεύθυνος για την μεταφορά της παράδοσης της τέχνης του aikido στις επόμενες γενιές aikidoka.
  • Είναι υπεύθυνος για τη γνώση την οποία κατέχει ώστε να μην κάνει χρήση για ίδιον όφελος.

Αρμονία

Ο ασκούμενος στις πολεμικές τέχνες οφείλει, μέσα από την προπόνησή του σε αυτές, να αναζητήσει την αρμονία ως μέσον ανάπτυξης . Ο σκοπός δεν είναι να ξεχωρίσει από τους άλλους, αλλά να βρει την αρμονία και την ισορροπία μέσα του. Ένας άνθρωπος με εσωτερική αρμονία, φέρνει αρμονία και γαλήνη στους γύρω του αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Μέσα από την ενασχόλησή μας με το aikido επιδιώκουμε να αναπτύξουμε ανθρώπους οι οποίοι δημιουργούν κλίμα αρμονίας όπου και αν βρίσκονται.

Πίστη-Αφοσίωση

Στις πολεμικές τέχνες, ο ασκούμενος σε αρχικό επίπεδο σφυρηλατεί το σώμα του. Στην πραγματικότητα, αφού ξεπεράσει την επιφάνεια ανακαλύπτει ότι σφυρηλατεί και τον χαρακτήρα του. Τα πιο σημαντικά συναισθήματα τα οποία αναπτύσσει είναι ταυτόχρονα και δύο από τα σπουδαιότερα στον χαρακτήρα ενός ανθρώπου: Πίστη και αφοσίωση που προσδιορίζονται με το kanji «Tsugi». Μαθαίνουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας αλλά και σε αυτό το οποίο κάνουμε, επειδή πιστεύοντας ενεργοποιούμε ένα από τα πιο δυνατά και ζωογόνα συναισθήματα – την πίστη.

Η αφοσίωση είναι συνοδοιπόρος και στήριγμα της πίστης και το αντίστροφο. Μερικές φορές, η πίστη μας κλονίζεται και είμαστε κοντά στο να παραιτηθούμε, όχι μόνο σε σωματικό αλλά και σε πνευματικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή υπάρχουν φαινομενικά ανυπέρβλητες δυσκολίες είτε γιατί δεν πιστεύουμε στον αρχικό μας σκοπό. Στο σημείο αυτό, έρχεται το συναίσθημα της αφοσίωσης. Η αφοσίωση είναι που μας προτρέπει να μην εγκαταλείψουμε το μονοπάτι που τόσο καιρό ακολουθούμε.

Καλοσύνη

Τελευταία και μη αμελητέα είναι η δύναμη η όποια από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένα τρομερό όπλο στα χέρια όποιου την κατέχει. Είναι φυσικό ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες να αποκτά δύναμη μεγαλύτερη του μέσου όρου, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Η δύναμη όμως χωρίς την καλοσύνη δεν είναι τίποτε περισσότερο από ωμή βία. Οι άνθρωποι που ασκούνται στις πολεμικές τέχνες και ιδίως στην τέχνη του aikido μάχονται ακριβώς για το αντίθετο: ξέρουν πως ένας κόσμος χωρίς καλοσύνη είναι ένας κόσμος χάους.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_single_image image=”2681″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator][/vc_column][/vc_row]